Glatt återseende

Blev visst inget bloggande den veckan, men det har inte hänt något speciellt. Stannade hemma de flesta kvällarna I veckan. Spenderade mesta delen av tiden framför dator och kollade på högskolor och utbildningar hemma i Sverige och har försökt att lista ut vad jag ska göra när jag kommer tillbaka hem igen. Inget är säkert, har många funderingar och frågetecken, men just nu lutar det mot att jag kommer ansöka till Arbetsterapeut-programmet (igen) men denna gången uppe i Norrköping. Skulle isåfall börja plugga i slutet av januari nästa år. Men vi får se hur det blir.
Fredagen och lördagen spenderades med Céline, Maria, Lisa och träffade Theresa för bara någon timme.
Men idag träffade jag äntligen Yanina & Julienne igen! Det var tjejerna som jag delade rum med på Au Pair-skolan i New York, och de båda bor inne i Seattle, men vi har inte träffats igen förens nu (SJUKT dåligt, jag vet). Så det var roligt och vi hade massa att prata igenom, var ju tvungna att gå igenom allt som hänt de senaste 6 månaderna.
 
En annan sak som jag glömt nämna är att nästa helg drar jag och ett Au Pair gäng på ca 10 pers upp till Vancouver! Ska bli kul att åka tillbaka upp dit, och denna gången med hela kompisgänget! Så denna veckan blir det bara fyra dagars arbete, sedan på fredag kl ett på förmiddagen går bussen upp dit.
 


Yanina, jag & Julienne


6 månader!

Japp det stämmer, nu var det sex månader sedan som jag lämnade Sverige och flyttade hit till USA! Jag har sagt det förut och säger det igen, tiden går fort. Men jag har verkligen varit med om mycket under dessa månader, både bra och dåliga saker. När jag säger dåliga saker tänker jag ju mest på att jag fick byta familj, och det tog lång tid innan jag fann min nya och jag fick nästan åka hem istället. Så mitt liv ser inte helt ut som jag hade räknat med för ett halv år sedan, MEN att byta familj var verkligen det bästa beslutet jag kunde ha tagit, det ledde ju till något positivt och jag är så glad att jag gjorde det!
Jag har också haft chansen att resa lite. Jag har varit i New York, Vancouver(Kanada), San Francisco, Los Angeles & San Diego, vilket har varit så roligt att se. Jag har fått nya vänner från flera olika länder och träffat massa nytt folk. Jag har lärt nig nya saker, växt som person och fått stå på mina egna ben.
 
Det jag är mest förvånad och samtidigt lättad över är att jag i stort sett inte har haft någon hemlängtan över huvud taget! Och det har verkligen underlättat min tid här. När jag fortfarande var hemma i Sverige räknade jag med att jag då och då skulle gå och längta hem, och under året ha vissa gånger då jag typ skulle sitta och gråta på rummet och vilja åka hem, men peppa peppa så har jag inte alls känt så, inte ens under jul, nyår eller när någon har haft födelsedag där hemma.
 
Under min tid här har jag även fått ett tungt besked hemifrån, då min morfar blev sjuk för 3 månader sedan. Och det var verkligen inte roligt att höra det, men jag har sett till att prata mycket med de där hemma och fått uppdateringar när något förändrats. Självklart önskade jag att jag kunde ha fått krama om alla de där hemma och stötta dem, men jag känner att istället för att åka hem har jag fått större anledning till att stanna kvar, jag gör detta för honom, för han hade aldrig velat att jag åkt hem och gett upp det jag har här "bara" för honom.
 
Så ett halvår har gått, och 7 månader återstår. Och det ska bli spännande att se vad de månaderna har att erbjuda:)
 
Här kommer lite bilder från den tiden som jag varit här:
New York
 
Mina första värdbarn
 
Space Needle

Gage, samma dag som jag flyttade in
 
Jul

Vancouver
 
Nyårsafton

San Francisco
 
 
Los Angeles (Venice Beach)
 
 
 If you can dream it you can do it!
 

Polis polis

Hejhej på er allihop. Just nu är det söndagkväll och jag ligger på sängen med datorn i knäet och kan knappt hålla mig vaken, det har inte blivit så många timmars sömn denna helgen, och jag vill inte ens tänka på hur trött jag kommer vara imorgon när klockan ringer.. Men det ar vari en riktigt bra helg åter igen.
Så, i torsdags kväll när vi var på väg hem blev vi stoppade av polisen. Jag kan säga att vi blev lagom nervösa, speciellt eftersom Maria som körde inte hade gjort något fel. Så vi fick stanna intill kanten och en polis kom fram till bilen och lös med sin starka ficklampa på oss. Det visade sig tillslut att Marias v.familj hade glömt bort att sätta dig den nya "försäkringslappen" på registreringsskylten.
I fredags träffades jag, Maria, & Céline åt pizza, frozen yoghurt (vadå nyttig helg.!) och sedan drog vi hem till några amerikanska kompisar och kom inte hem förens halv 5 på natten/morgonen.  Dagen efter hade jag möte med min Au Pair-grupp(kunde därför bara sova 5 timmar), så vi åt lunch tillsammans. Sedan mötte jag upp Maria & Céline igen och först hängde vi bara på ett café o lite annat. På kvällen gick vi till den Irlänska restaurangen/pubben som vi var på förra helgen, mötte Lisa och åt middag där. Och denna kvällen hade dem ett live-band som spelade musik hela kvällen, låtar som "Sweet home Alabama", "Jessies girl" och "Footloose"! Även denna kvällen gick vi sedan hem till kompisarna vi var hos kvällen innan, och vi var inte hemma förens halv 6 denna gången. Men idag tog vi istället sovmorgon. Sedan på eftermiddagen idag åkte vi in till Seattle till ett speciellt ställe och kollade på körsbärsträden som blommar nu, var jättefint!
Så det var min helg, hoppas att ni andra också hade det bra! :)
 



Crazy weather

Ja, ni skulle sett vädret här igår. Vissa stunder var det lite soligt, andra haglade det sjukt mycket! Det la sig till och med på marken ett tag. Idag har det dock varit hyfsat hela dagen, och nu på eftermiddagen har det varit väldigt soligt. Jag hoppas bara att det håller i sig hela kvällen, för jag och ett gäng andra ska dra ner till vattnet ikväll och träffas där.
Jag vet att jag sa att jag skulle berätta planerna för helgen, men nu har det förmodligen blivit lite ändringar så jag är inte helt säker på vad som gäller längre. Om våra planer inte blir av vet jag i alla fall att vi kommer vara här och ha filmkväll då jag har huset för mig själv i helgen.
 
Men det ska bli skönt att veckan snart är slut, Gage har varit rätt knepig dessa två senaste veckorna, han har inte viljat äta och sover inte så bra. Hoppas det vänder igen nästa vecka 

Här är iallafall en bild på hur han vaknade idag efter en av tupplurarna



St. Patricks Day

Hej igen! Då var det redan onsdag, och de senaste dagarna har det "hänt" mycket. Gage har blivit 7 månader, båda mina föräldrar, Theresa & Gages farmor har fyllt år, allt detta inom loppet av 3 dagar, och i måndags var det även St. Patricks Day. Men som de flesta andra så firade jag, Maria & Céline det i lördags. Vi gick till en irländsk pub (kunde ju inte passa bättre) och där spelade de livemusik och hade lite uppträdande. Efter det följde vi med några som vi kände hem, så det blev seeen kväll. Riktigt rolig kväll. Har också roliga planer inför kommande helg, men hinner inte skriva det just nu, men jag llovar att skriva ett till inlägg imorgon och berätta ;) Ha det bra!
Klädde Gage i gröna kläder inför St. P-day ;)


Los Angeles/San Diego-resan

Då ska ni få veta hur min senaste tripp var(långt inlägg!). På fredagen (28 feb.) flög jag och Maria ner till LA. Vi kom dit på eftermiddagen, men det fanns inte direkt något i närheten av hotellet då det låg väldigt nära flygplatsen, så den dagen tog vi det bara lugnt i hotellrummet och kollade på film.
På lördagen var det dags för första dagen av helgkursen, och vi spenderade dagen genom att åka runt till olika kända platser. Först åkte vi upp till Santa Monika, till piren. Sedan åkte vi igenom Beverly Hills, Bel Air, Rodeo Drive & Hollywood m.m.
 
Santa Monica Pier
Var även inne i samma lokal som Oscar-galan hölls dagen efter!
  
Universal Studios
På söndagen, som var 2:a och sista dagen av kursen, hade vi lektion på hotellet. Som jag nämnt tidigare så valde jag att ta teckenspråk. Har provat på det lite i Sverige, men alla språk, liksom när man pratar, är olika. Men det var iallafall väldigt roligt! Lärde oss mycket under dem timmarna, och vi avslutade med att lära oss att teckna John Lennons låt Imagine. Så i stora drag tyckte jag att helgkursen var bra. Det var Sojourner-Douglass college Weekend Program som höll det, och det är ett tips till er andra au pairer att kolla upp.
 
Sedan på söndagskvällen fick jag äntligen träffa min bror & min bästa vän igen efter lite mer än 5 månader! Vi spenderade den natten i LA, sedan på måndagen tog vi en buss ner till San Diego. Den kvällen tog jag med dem till the Cheesecake Factory så dem fick prova på det. På tisdagen spenderade vi dagen på San Diego Zoo. Det är väldigt stort, så det blev mycket promenerande där. Och vädret var kanonbra så det var kul.
Vi åkte dessa "SkyDrive" över parken
 
Onsdagen åkte vi iväg till en park där dem hade en berg-och dalbana och lite andra småkaruseller, men mycket var just nu under renovering, och det var molnigt och blåsigt, så vi stannade inte allt för länge. Den kvällen hade dem typ en matmarknad på gatan precis utanför vårat vandrarhem, så vi gick runt där ett par timmar, vilket var mysigt.
 
Sen kom torsdagen och bjöd på riktigt härligt väder. Så vi spenderade mestadels av dagen nere på stranden och tog ett dopp i Stilla Havet. På kvällen skäme Olivia & jag bort oss och gick till en nagelsalong och ficknaglarna fixade.
 
Fredag förmiddag satte vi oss på bussen igen, tillbaka upp till Los Angeles, och till Venice Beach där vi skulle bo sista natten tillsammans (och jag bara älskade Venice Beach!!). Så vi strosade runt där på stranden och gatorna med alla butiker och gatu-underhållare. Senare på kvällen gick vi till Santa Monica Pier vilket tog ca 40 min. Och det var så mycket bättre där på kvällen än när jag var där med klassen på dagen. 
 
Venice Beach
(Santa Monica Pier)
Sedan kom våran sista dag tillsammans, lördagen. Vi spenderade förmiddagen med att gå runt på stranden då det var riktigt härligt väder även denna dagen. Sedan tog vi en taxi till flygplatsen, spenderade lite tid där tillsammans och sedan var det dax att säga hej då igen. Det gick faktiskt bättre än jag trott att säga hej då, men det var himla konstig känsla.. Att få börja om räkningen tills man ser dem från 0 igen.. Meen det får ju gå
 
På planet hem till Seattle igen, var ju tvungen att visa en min nya keps från LA ;)
 
Det var i korta drag vad som har hänt under veckan.

Hemma igen

Ja, natten till söndagen så kom jag hem igen från semestern som jag har haft. Måste säga att det har varit väldigt skönt att få sova i min egna säng igen. Men jag hade det verkligen jättebra nere i Kalifornien! Just nu sitter jag och skriver ihop ett (eller det blir nog två) inlägg om allt som jag var med om där nere, så det blir förhoppningsvis upplagt om ett par dagar :)
Igår följde jag med till min gamla au pair-grupps månadsmöte. Vi var hos LCC:n och åt fondue(stavning?) som var såå gott! Och det var faktiskt kul att vara tillbaka hos henne igen, jag bodde ju trotts allt där i 3 veckor, och jag har inte varit där sedans dagen efter jag flyttade ut därifrån (innan jul). Efteråt drog jag och några andra av tjejerna till en pub/restaurang och åt middag, sedan drog vi hem till Josh (som också kom till restaurangen) och satt där och han spelade gitarr (sjukt bra är han!) och vi alla sjöng lite. Hallå allsång ;)

Hey from LA

Då har jag varit nere i Los Angeles i lite mer än ett dygn, och nu är första dagen av helgkursen avklarad.  Vi har det bra, men kan inte säga detsamma om vädret då flera gånger idag har regnet öst ner. Men men, finns inte mycket att göra åt det. Jag kommer skriva vad vi har gjort när jag är tillbaka hemma i Seattle igen, nu får ni bara nöja er med en bild från dagens adventure ;)




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu