Thanksgiving & Black friday

Då har jag firat min första Thanksgiving! (I torsdags)
På förmiddagen följde jag med Theresa som behövde köpa lite grejer till deras middag, sedan åt jag Thanksgiving-lunch/middag med min LCC, hennes man och hans mamma. Det blev inte så speciellt, hade inte mat i mängder som de flesta har, men nu har jag i alla fall ätit min första thanksgiving-turkey ;)
Några timmar efter det åkte jag hem till Theresa istället där det var fullt med folk, tror det var tre andra familjer som var inbjudna där. Så jag kom lagom till efterrätten. Det var verkligen jättetrevligt, och slutade med att jag sov över där. Men dagen efter var det ju Black Friday (största rea-dagen i USA), så vi hade planerat att gå upp kl 4 på morgonen (vilket inte är speciellt tidigt om man vill få de bästa erbjudandena). Och vi gick inte o la oss förrens kl 2, så vi "såg fram emot" de två timmars sömn som vi trodde att vi skulle få. Halv åtta väcker Theresa mig, då hon såg att vi försovit oss!
Tog ett tag innan vi visste hur vi skulle lägga upp dan istället. Så vi började med att åka till Fred Meyers (en affär med typ allt), o vi gick säkert runt där i nästan två timmar.
 
Sedan blev klockan 11 och det var dags för mitt möte med den kvinnan som jag nämnde i förra inlägget... Jag och min LCC väntade i 45 min, men hon dök aldrig upp... Vi kunde inte få tag på henne på något sätt. Så min LCC ska försöka ringa henne idag igen, och se vad som hände..
 
Så efter det blev det mer Black Friday-shopping med Theresa & Lisa, denna gången i University Village Shopping mall. Det blev inte speciellt många inköp, med ändå roligt att bara gå runt o se allt.
 
Men ja, nu vet jag inte hur allt kommer att bli här.. Jag kommer skriva ett till inlägg, senast ikväll och berätta hur det går.
 
HAPPY THANKSGIVING!
Theresa & jag slog ihop våra köp, och konstaterade att man får ganska mycket i gåva när man shoppar för mer än $100 på Victoria's Secret ;) Väska, parfym, kuponger m.m.

Fingers crossed

OK people! Fingers crossed now!
 
Jag satt precis och pratade med en mamma nu, och jag hoppas verkligen att det kan bli något här!
Hon bor ca 30 min härifrån, singelmamma och har 2 flickor i åldrarna 4 & 8 år.
Vi ska även träffas på fredag förmiddag och prata mer :)
 
Nu får vi bara vänta och se...
 
(Blev alltså inget med familjen en bit från San Francisco)

Bra dagar!

Så efter inlägget igår så kom Theresa och plockade upp mig här och vi åkte hem till henne, då hon är ledig under dagarna när hennes värdbarn är i skolan. Tja, vad ska jag säga, slutade med att vi åkte till pojkarnas skola, som då slutade, och frågade runt om någon behövde en au pair! Hahah.
 
Idag började jag med att försova mig   >_<
Jag och Katrine hade bestämt att hon skulle hämta mig kl 9 på morgonen, så jag ställde klockan på strax efter 8, men vaknar 5 min innan hon kom! Men jag behövde inte äta nån frukost innan, för det var våran plan för morgonen. Vi åkte hem till Theresa och gjorde pannkakor och åt frukost där, så mysigt!  Katrine behövde dock åka igen vid 11, men jag stannade kvar. Ca en timme senare bestämde Theresa o jag oss för att dra ner till vattnet och ha picknik, då vädret var SÅ bra idag. Så vi drog ner till Starbucks o köpte varsin varm choklad, sedan till Subway o köpte en macka, sedan gick vi ner och satte oss vid vattnet. Så himla härligt var det. Efter det var klockan lite efter 3, så vi åkte och plockade upp hennes yngsta pojk, sedan åkte vi till affären och köpte lite grejjer. Efter det åkte vi tre till Lisa (en annan tysk au pair), där även Elias var med sina 3 killar, så de hade som en playdate. Vi gjorde även adventskransar, men det var bara vi "stora" som tyckte det var kul ;)
 
Så jag har haft väldigt bra dagar nu, och det har varit bra distraktion från allt som pågår.
Så åter till allt annat. Igår eftermiddag blev jag matchad med en familj, och tidigare ikväll pratade jag med dem. De bor i Los Altos, vilket är typ 40-50 min från San Francisco. De har 2 barn, en pojk på 4 ½ år, men honom kommer jag i stort sett endast behöva ta hand om när det inte är någon skola. Sedan har de en dotter på 5 månader. Och jag är väldigt intresserad av dem. Men nu ikväll skrev även Theresas värdmamma att hon vet en familj här i Seattle som behöver en au pair. Så nu sitter jag o min LCC här i soffan med varsin laptop i knäet och äter popcorn. Jag skriver med Theresa, o Andrijana med hennes v.mamma ;) så vi försöker ta reda på mer om dem, o dem om mig.
 
Så jag antar att ni får mer info imorgon :)
 
Satte oss på en av dessa bänkar o hade picknik. So nice view!!
 
Theresas & min krans längst bort, sedan Elias, och den närmast är Lisas (dock saknas ljusen)
 
 

Ny vecka

Nu bor jag alltså hos min LCC. Hon är trevlig så det går bra.
Som jag nämnde i förra inlägget så har jag varit matchad med en familj, men idag tackade jag nej till dem. Dem hade 5 barn, en pojk på 1 år o sedan tjejer i åldrarna 5,8,11 och 13. De två äldsta hade jag knappt behövt ta hand om, och alla tjejer var i skolan en stor del av dagen, men jag kände ändå att det var för mycket.
Igår var det även au pair möte igen. Riktigt trevligt! Denna gången fick man ta med sin värdfamilj (jag var dock inte ensam med att inte ha nån med mig, då en annan tjejs familj hade förhinder). Så skulle man även laga/baka något från sitt hemland så fick man äta av de andras. Jag har dok haft så fullt upp med flytten m.m. så jag fick göra ett undantag och gjorde inget.
 
Idag har jag först skypat nästan en timme med mamma, och jag har även Skypat med Yanina, en av tjejerna som jag bodde med på au pair skolan, som bor här i Seattle. Vi har inte träffats sedan dess, men ska kanske göra det denna helgen :)
Senare idag ska jag nog träffa Theresa och hitta på något. Vi har skämtat om att gå och knacka dörr o fråga om nån behöver en au pair ;)
 
Idag ringer min LCC även till min Program Director för att fråga hur länge till jag får stanna här.
Ha det bra!

Flyttdax

Då var min sista dag hos denna familjen här! Känns väldigt underligt, men bra. Jag skulle egentligen jobbat från 15-19 idag, men jag fick vara ledig hela dagen istället så jag kan packa och städa ur rummet.
Ikväll kommer sedan min LCC och hämtar upp mig, så får jag bo hos henne ett tag.
Så idag började jag med att skypa med pappa, sedan tog jag en promenad och nu är jag mitt uppe i packandet, och ska strax skypa med mamma.
 
Jag frågade min LCC hur lång tid jag har kvar att hitta en familj, men hon visste inte utan vi får reda på mer på måndag/tisdag.. Jag är dock matchad med en familj nu, men det kommer bli väldigt mycket jobb där också om jag tar dem kan jag säga. Inte för att jag räknade med ett slappt år här. Vi får se hur det blir.. Jag skriver igen när jag vet mer!

Detta att inte veta...

Hej igen!
Jag har fortfarande inte hittat någon ny familj, utan jag går här och håller tummarna dag ut & dag in på att det vilken dag som helst ska dyka upp en bra familj. Helst skulle jag vilja hitta en familj här i närheten, av olika skäl, men nu känner jag bara att sålänge jag får en familj överhuvudtaget så är jag nöjd. Jag är inte helt säker hur lång tid till som jag har på mig här. Fast jag har en kompis nere utanför Los Angeles som nu har varit i rematch i en månad, så man kan få mer tid om man har tur.
Men detta att inte veta.. Inte veta vart jag kommer hamna och hur långt tid det tar innan jag hittar en familj, eller om jag till och med måste åka hem igen. Det tar allt på ens krafter då det är något man ständigt går och tänker på.
 
Idag fick jag också reda på att jag på lördag kväll flyttar till min LCC och bor där istället. Så jag har alltså bara 2 jobbdagar kvar i denna familjen.
Så nu ska jag börja packa en del av mina saker, vilket känns sjukt konstigt..!
 
Det är väl det jag har att berätta nu. Sen börjar vädret ändras här nu. Det bara smällde till så blev det sjukt mycket kallare på en gång.
 
Här är några bilder från de senaste dagarna:
Nästa vecka är det ju Thanksgiving här, så tvillingarna och jag gjorde ett par thanksgiving-kalkoner
Tvillingarna fick dessa av sin farmor, rätt söta ;)
Nick bara växer och växer. Nu är han 22 dagar gammal
Alla killarna bara älskar att vara på mitt rum på kvällarna, o hoppa runt i min säng och leka med allt vad de hittar på skrivbordet

At starbucks

Bara ett kort, snabbt inlägg, om ingenting egentligen.
Sitter just nu på Starbucks. Kände att jag inte ville sitta i huset hela dagen då jag är ledig idag med, så tog cykeln ner hit o satte mig med datorn istället!
 
Känns lite fail att inte dricka kaffe när man är här, men det går lika bra att beställa Hot Chocolate. Sen kan man ju låtsas att de e nåt annat ;) Ha det bra!
 

Rematch + Seattle

Hej, då var det åter igen lördagkväll!
 Detta betyder att går har jag varit här i Kirkland i 7 veckor
 
Så, lite uppdatering om det som sker nu, att jag ska byta familj. Jag gick in i rematch sent i onsdags eller på torsdagsmorgonen, vet inte riktigt vilket. I alla fall så har jag på denna tiden blivit matchad med 3 familjer. Men de 2 första tackade nej innan jag ens sett att jag blivit matchad, o den 3:e hade redan valt en annan au pair, men ej tagits ut ur systemet, så den räknas inte riktigt. Jag hoppas verkligen på att kunna hitta en familj inte allt för långt här ifrån, av ett par olika själ, men vi får se vart jag hamnar. 
Dessa två veckor fortsätter jag i alla fall att bo och jobba kvar hos min nuvarande familj
 
 
Idag har jag, Theresa & Elias varit inne i Seattle. Eftersom jag inte vet hur länge till jag kommer vara här (och jag inte hade varit där än! Dåligt ja vet), så var jag fast besluten på att jag skulle dit denna helgen och Theresa och jag har pratat några dagar om att hon skulle med. Och så typ en timme innan vi åkte bestämdes det att Elias också skulle med. Så vi tog bussen in dit, och så gick vi runt till olika ställen, som China Town, Pike Place Market, The Gum wall & Space Needle. Var en riktigt bra dag, och nu har jag sett dem saker som jag verkligen ville se här om jag nu måste ge mig av (dock var vi aldrig uppe i Space Needle, vilket hade varit roligt).
 
Här kommer några bilder från idag:
Jag & Theresa jämte The Gum Wall
The Seattle Great Wheel
 
Space Needle :D

Beslutet att byta familj..

Ja, detta kommer nog som en chock för många, men det finns vissa tankar & känslor som jag har hållt utanför bloggen fram tills nu, men jag har nu bestämt mig för att gå in i rematch och byta värdfamilj.
Anledningen är i korta drag att det kommer ta för lång tid för mig innan jag kommer känna mig helt säker/bekväm med att ta hand om alla fyra killarna. Under dagarna nu går jag och är stressad och känner att jag inte räcker till hela tiden, och jag vill inte spendera min tid här i USA så.
Så idag berättade jag för mina värdföräldrar om mitt beslut, och vi har precis suttit i möte med min LCC.
 
Så det som väntar nu är att från och med onsdag förmodligen har jag två veckor på mig att hitta en ny familj (man kan ibland få några extra dagar beroende på förhållanderna). Om jag inte har hittat en familj tills det är jag tvungen att åka hem till Sverige igen. Men min LCC säger att jag inte ska stressa upp mig, utan att jag sannoligt hittar en bra familj på den tiden.
 
 
Så det är läget just nu. Jag skriver igen när jag har några nyheter
God natt/God morgon
 
PS: Imorgon har jag varit i USA i 50 dagar!

Katastrofen i Filippinerna

 
 
 Som jag nämnde för ett tag sedan är Bloggare för varenda unge. Så därför hjälper jag nu till att sprida detta budskap, om katastrofen i Filippinerna där över 4 miljoner barn är drabbade:
 
Tyfonen Haiyan som har dragit in över Filippinerna har drabbat miljontals människor. Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. UNICEF finns på plats och högsta prioritet är nu att rädda barns liv. De får ut mediciner, mat, rent vatten och hygienartiklar till de drabbade barnen och deras familjer.Hjälp UNICEF att rädda barns liv, ge en gåva på  unicef.se eller SMS:a LIV till 72 900 för att ge 100 kr. 
Direktlänk till insamlingen är: http://unicef.se/ad/B184C1?target=/ge-pengar/katastrofhjalp-tyfon.

Snabbt inlägg om helgen

Då har ännu en vecka gått, och jag har jobbat på, 45 timmar som vanligt.
 
Helgen har verkligen varit bra. Igår plockade Katrine & Theresa upp mig här och så åkte vi och åt middag. Efter det åkte vi hem till Katrine och hade filmkväll. Supermysigt! Massa tjejssnack, ansiktsmask, två filmer ("The house at the end of the street" och en jag inte vet vad den heter) och massa godis. Och det huset! Eller själva huset är inte så speciellt, men läget! Theresa o jag blev typ helt paffa när vi såg det, för man får sådan Twilight-känsla! Huset ligget inte riktigt i skogen, med det är massa träd runt omkring, men om man ej sett Twilight-filmerna går det inte att förklara vad som är så speciellt ;) Men vissa delar av dem filmerna är ju filmade inte långt härifrån, så det hade varit roligt att åka dit nån gång!
 
I alla fall, idag tog vi sovmorgon, sen började vi dagen med att kolla ännu en film (the Rebound ). Sedan åkte vi och tvättade Katrines bil, vilket vi inte behöver gå in mycket närmare på.. haha, jag kan säga att det var ett litet missförstånd från våran sida.. Efter det åkte vi till Bellevue, till ett shoppingcenter, men vi var så trötta så det blev i stort sett inget shoppat. Utan efter ett tag gick vi till Cheesecake Factory för middag och liten cheesecake till efterrätt, supergott!
Nu är jag hemma igen, och är så trött att jag är förvånad att jag inte somnat under tiden som jag skrivit detta inlägget, och klockan är bara strax efter 19!
 
Hudson i lekparken
 
Har ingen bra bild, men detta är lite av det man ser när man kollar ut genom Katrines glasdörr
 
Cheesecake! :D

Baby-happiness!!

Okej, sjukt dålig uppdatering från mitt håll (med tanke på allt som hänt), så börjar med att ursäkta för det! Är lika bra att ta allt i ordning:
 
I måndags så jobbade jag delat pass, och jag följde även med och kollade var min v.pappa jobbar.
I tisdags kväll åkte v.föräldrar till sjukhuset, och 7.30 morgonen därpå föddes bebisen, som fått namnet Nicholas! Allt gick bra för dem, så på torsdagen kom dem hem. Han var så söt så :) I torsdags var det även Halloween, så kl 18 gick jag, tvillingarna, Hudson, min v.pappa & barnens moster Trick or Treat. Det var kul att se när alla utklädda barn (och en och annan vuxen) som sprang runt i vårat kvarter och knackade på dörrarna. När vi kom hem igen skickade Katrine ett sms till mig o frågade om jag inte ville följa med henne och en ny tysk au pair (Theresa) ut, så 20 min senare hämtade hon upp mig och så åkte vi och plockade upp Theresa. Supertrevlig tjej! Vi hade en jättebra kväll, haha speciellt med tanke på att vi i stort sett inte gjorde någonting då vi inte visste vart vi skulle gå då det var en torsdag och vi var under 21 allihop!
På fredagen var det dags för Chase & Jacksons 5 årsdag, och på kvällen kom deras mormor/morfar hit och åt middag.
 
Sedan på lördagsförmiddagen hade dem sitt barnkalas på ett ställe som kallas Chuck E Cheese's, ett ställe med massa olika spel som barnen springer runt bland. Det serverades även pizza & tårta. Detta höll på i ca 2 timmar, och direkt efter det åkte jag till Starbucks för att träffa 4 andra för att hitta på något att göra. Dock tog det ett tag att komma dit, då det var så mycket trafik, och vädret gjorde att de stängde av vissa vägar. Det blåste nämligen väldigt mycket, och regnade också, så det låg typ mindre grenar överallt på vägarna, och ena bron över till Seattle fick stängas av, men det är inte ovanligt här. I alla fall, efter att vi suttit nån timme eller så på Starbucks bestämde vi oss för att åka skridskor! Var väldigt kul, men vi kom dit 50 min innan de stängde, och isen var sjukt dålig.
Sedan åkte vi hem, och meningen var att vissa av oss kl 18, två timmar senare, skulle spela bowling. Så när jag kom hem slängde jag ihop lite mat snabbt och åt, men sedan visar det sig att ingen buss passade för någon av oss, så vi trodde inte det skulle bli något den kvällen. Sedan skriver Theresa att hon nog kunde låna deras bil, och sen kunde hon inte ändån. Så det gick upp och ner på det viset i över en timme, men sedan ordnade allt sig, så Theresa åkte och plockade upp oss alla i sin bil, och sedan blev det bowling. Hade så roligt, hela dagen var verkligen så lyckad :D
 
Idag söndag började jag dagen med en kort joggingrunda. Sedan kl 12 träffade jag och några andra au pairer våran LCC på ett fik och pratade om olika skolor och hur det fungerar med dem 6 credits som vi måste ta här. Jag har bestämt att jag ska ta en helgkurs någon stans, kanske i Chicago, och då få 3 eller 4 credits gjorda på bara några dagar. Sedan får jag plugga något här också, frågan är bara vad..
 
Så det är ungefär det som hänt kort sammanfattat. Imorgon blir det jobb igen, ett delat pass.
 
BYE
Nicholas :)
Trick or Treat med 2 batman & en Robin
Chuck E Cheese's
Marlen, jag, Marla & Theresa
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu