San Francisco :)

Så, här kommer min sammanfattning av förre helgen i San Francisco! Vi såg väldigt mycket även att vi bara var där under en kort tid, och vi har fått sjukt mycket motion, vi satt knappt stilla en minut. Och staden är ju inte direkt känd för att vara platt, tvärt om! Så,  bered er för ett LÅÅNGT inlägg ;)
 
På fredagen så landade vi på SFO kl 16.00. Vi åkte direkt till vandrarhemmet och försökte strukturera upp vår helg lite mer exakt. Stället vi bodde på var väldigt bra "placerat", det var nära att gå till det mesta. Så på fredagkvällen gick vi först ner längst med pirerna tills vi kom till Fishermans Wharf, där vi gick runt bland allt. Sedan gick vi tillbaka till vandrarhemmet för att lämna ett par grejor, och sedan begav vi oss ut igen, denna gången först till Chinatown (tror det är den största i USA) och sedan till Downtown och Union Square. Efter det gick vi tillbaka till vandr.hemmet, vi var tillbaka runt midnatt och hade ungefär gått runt i fem timmar.
 
 
Lördagen bjöd på jättefint väder, knappt ett moln på himlen, och vi började med att äta frukost runt halv tio. Efter att vi gjort oss i ordning så gick vi och hyrde cyklar, sedan cyklade vi till Lombard street, längst med vattnet och sedan över Golden Gate bron! Det var väldigt häftigt (blåsigt dock!). Så fortsatte vi till staden Sausalito, åt middag där, och tog sedan färjan tillbaka. Sendan tog vi cyklarna till Fisherman Wharf denna kvällen också. Vi kom tillbaka till vandr.hemmet runt 20.00. Då träffade vi en av de nya rumskompisarna, och tillsammans med henne gick vi åter igen runt i Downtown, så även detta blev en ganska sen kväll.
(Bilder från lördagen:  )
 
En kyrka som vi gick in i(dock gick vi in på söndagen)
 
Våra cyklar;)
 
 
 
Lombard street!
Långt där borta kan man se Coit Tower
 
 
 
 
Vi närmar oss..!
 
Väl uppe på bron, utsikten över San Francisco:)
 
 
 
På söndagen steg vi upp halv 8 till regn, vilket var lite trist. Vi gjorde iordning oss, åt frukost, och sedan begav vi oss för att lämna tillbaka cyklarna. Vi hade planerat att ta dem ner till Twin Peaks, men vi skippade det pga vädret. Men just när vi var utanför cykelaffären såg vi hur nära Coit Tower var, så vi satte oss på cyklarna igen och begav oss upp dit. Dock var själva tornet under renovering så vi kunde inte gå upp i det, men det var även fin utsikt (i regnet) från Telegraph-hill som det ligger på. Men efter det lämnade vi tillbaka cyklarna. Efter det stannade vi till vid en kyrka och gick in dit ett par minuter, sedan fortsatte vi för tredje gången ner till Chinatown(första gången i dagsljus), och sedan ner till Downtown för att ta bussen till "Hippie-distriktet", vilket var en gata med massa hippie- och vintagebutiket. Där den gatan slutade började Golden Gate Parken så vi gick in en liten sväng där, men vände snart då vi hade en LÅNG väg tillbaka. Stannade till vid The Painted Ladies, sedan var vi tillbaka i Downtown strax efter 15.00. En halvtimme efter det började SuperBowl matchen som såklart ville se eftersom Seattle spelade! MEN eftersom vi räknas som småttingar här (vi är under 21år) så fick vi inte gå in i något sportbar, så vi fick gå tillbaka till vandr.hemmet och kolla en del av matchen där. Vid halv 6 begav vi oss till flygplatsen och forsatte se matchen där, och SeaHawks vann överlägset! :D De vann med 43-8 (långt in i matchen stog det typ 36-0!) Så det var kul. Mindre kul var att vi var fast på flygpplatsen då vårat flyg var ca 2½ timma sent pga oväder. Men kl 21.40 (istället för 20.00) så lyfte vårat flyg, och vi landade en timme & 40 minuter senare.
(Bilder från söndagen:  )
 
Chinatown
 
The Painted Ladies (Husen till höger i bakgrunden) + en rikitgt nice utsikt
 
På flygplatsen såg jag att jag visst har ett eget märke med snacks, bestående av Simple Goodness;) haha 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu