Min jul

Nu är jag åter igen hemma  i Redmond, så jag ska börja med att berätta om hur min jul var!
 
Till att börja med så firar man ju jul den 25 december här. Så på julafton (som fortfarande är den 24:e) så följde jag med min v.familj, morfarn & farfarn till kyrkan ca en timme. Dock hade inte jag kallat det kyrka, då det bara va som en stor fyrkantig byggnad, med en stor aula. Men en sak tyckte jag riktigt mycket om när vi var där, och det var att alla fick ett varsitt ljus att hålla i handen, och när det närmade sig slutet så tände vi dem. De som satt längst fram fick sina ljus tända, sedan fick man vända sig till den bredvid och "skicka vidare elden". Senare på kvällen kom ett par kompisar till mina v.föräldarar, så vi åt middag här.
 
Den 25:e så åkte vi till farfarn vi 11 och åt jul-brunch.
Sedan delades julklapparna ut och vi öppnade den. Jag fick lite allt möjligt (se bild nedan). Men det jag helt klart blev gladast över var att jag fick en Kindle (Fire)! :D Fick även chokladmix så jag kan dricka varm choklad på morgonen, då jag varken är förtjust i kaffe eller te, hehe
Efter det slappade vi bara där, gick ut på en promenad, kollade lite halvt på en film, och på eftermiddagen/kvällen var det dags för middag, och vi åt krabba!
 
Så jag är mycket nöjd med min amerikanska jul! :)
 
Jul middagen
 
Mina julklappar :D

bye bye America!

Då är dagen här då vi åker till Vancouver!! :D
 
Så när jag kommer tillbaka skriver jag om hur jag haft det där, och hur min Jul var :)

God jul

Ville bara passa på att önska er där hemma god jul, då det nu är julafton hos er! :)
Hoppas ni får en bra dag <3
 
(Våran julgran)

So excited!!

Hej & Hallå!
Då har jag varit hos familjen en vecka och jag trivs bara mer och mer för varje dag som går. Imorgon har jag även varit i USA i 3 månader, vilket är nästan en fjärdedel av min tid här, minst sagt Sjukt vad tiden går fort! Men nu har jag massa roligt på gång här borta :)
 
Så i lördags åkte jag, Theresa & Maria till IKEA! Haha jag har nog aldrig varit så peppad på att åka dit som jag var nu. Att bara gå runt där, känna igen allt, läsa svenska ord, och såklart äta köttbullar ;) Köpte även julklapparna till familjen där.
Efter det sov jag över hos Theresa, då vi hade lite saker att göra.. Vi och Lisa ska nämligen åka till Vancouver (Kanada) nästa helg!! :-D Är så sjukt taggad för det! Så på kvällen bokade vi bussbiljetterna (tar ca 3 timmar dit) och bokade hostel. Vi åkte från Seattle 13.00 på fredag, och kommer hem ca 17.00 på söndagen.
 
Nästa sak som vi fixade var att vi köpte biljetter till en OneRepublic-konsert (med The Script som förband) som är i Juni!! :-D Jag älskar OneRepublic, så kan knappt vänta tills det är dags för konserten! :D
 
Här är mitt nya hem! Vi hade snö här i fredags, men det försvann igen dagen därpå
 
Köttbullar på IKEA
 
Köpte även en påse Lussebullar :)
 
Här är julklapparna till min familj. Till Gage: gosedjur(hund) & haklappar. Till min v.mamma: choklad-doftljus. Till min v.pappa: film- The great Gatsby. Till båda föräldrarna köpte jag också en ram och framkallade ett foto som jag tog på Gage för ett par dagar sedan

4 days

Nu har jag jobbat 4 dagar här, och allt har gått bra (jag behöver väl inte ens nämna att skillnaden mot hur jag hade det innan är enorm..!) Gage måste vara den lättaste bebisen att ta hand om, han skrattar och ler hela tiden! :)
Och mina värdföräldrar är jättetrevliga! Så allt är bara bra här borta nu
 
Så mitt humör är typ på topp nu! Och börjar planera saker nu, och det kommer bli så bra :D
 
Här är lille Gage! :D
 
Detta var vad jag "vann" på spelet som vi spelade på au pair-mötet: Bodylotion som luktar såå gott!
 
Förra veckan gjorde jag & Theresa julkort och skickade hem till Sverige/Tyskland. En dag satte vi oss även på Starbucks med dem o pysslade vid ett litet bord, Why Not liksom ;)

Tack

Ja ville bara säga tack. Tack till alla som stöttade o peppade mig genom hela min rematch-tid. Även att jag hade en relativt lätt sådan så är det fortfarande tufft att gå igenom det. Framför allt eftersom man ej har någon aning om vart i världen man kommer befinna sig en vecka senare.
Jag har haft mina upp- och nedgångar,  det tog ju trots allt 5 veckor från det att jag bestämde mig för att byta familj, till att jag flyttade in hos den nya.  Men tack vare allt stöd har det inte varit så mycket deppande :)

Man måste själv vara au pair för att verkligen fatta vad allt detta innebär o hur man känner sig under den tiden (även det räcker knappt,  man måste nästan själv gå igenom hela processen). O det är så många au pairer som stöttat mig genom detta, även personer som jag bara träffade några dagar på au pair-skolan. Det finns verkligen ett speciellt band mellan alla au pairer.
 
Så åter gen, Tack så mycket, och nu hoppas vi att allt fortsätter såhär bra som det börjat i den nya familjen.

Snabb lägesuppdatering

Okej, ursäktar att jag inte direkt skrivit något här, har verkligen inte haft tid.
Men i lördags förmiddag så flyttade jag hit till den nya familjen. Och det är alltså bara en liten kille, som idag blir 4 månader, som heter Gage som jag tar hand om, och idag var första dagen jag jobbade. Och än så länge finns det inget att klaga på, allt är bara bra, så jag hoppas verkligen att det fortsätter så :)
 
Igår, söndags, var det åter igen dags för au pair-möte. Det tråkiga är att nu när jag flyttar måste jag byta grupp, så detta var mitt "sista riktiga" möte med denna gruppen.Men om jag har tid så kommer jag även fortsätta gå på deras möten i framtiden. I alla fall så träffades vi hos (min nu före detta) LCC, och alla hade köpt en julklapp var så spelade vi ett spel med dem, så man fick någon annans. Rolig dag, och efteråt gick jag & ett gäng till en Irlänsk restaurang/bar och åt där, vilket var riktigt gott.
 
Det får räcka för nu, är så trött så kan knappt hålla ögonen öppna ;)
Ha det bra!

Julklapp till de drabbade

(fotograf UNICEF)
 
 Köp julklappar som räddar barns liv!

Nu är det enklare än någonsin att göra något gott. Genom att handla UNICEFs fältprodukter hjälper du barn över hela världen att överleva och utvecklas. I gåvoshopen på unicef.se hittar du allt från vaccin och medicin till fotbollar och skrivböcker. Produkterna skickas till de barn som behöver dem mest och du får ett fint gåvobevis att ge bort i julklapp. Köp julklappar som räddar barns liv!

 

För 49 kr kan du på Apotek Hjärtat köpa 1018 vattenreningstabletter, på Gina Tricot 72 påsar vätskeersättning, Pressbyrån 37 doser poliovaccinoch för 59 kr kan du hos IKEA köpa 2 myggnät som skyddar barn mot malaria.


På besök

Hej igen!
Idag har jag varit och hälsat på hemma hos min blivande värdfamilj! :D
Känner på mig att jag verkligen kommer trivas där. Föräldrarna är jättetrevliga, och det är inget som känns oklart. Huset är också jättefint. Det ligger nästan lite ute på landet, inte långt därifrån går massa hästar i hagar, och en av hästarna är min blivande v.mammas! Sen har de även en liten hund som är så söt :)
Så just nu är jag så lättad att jag hittade denna familjen, och jag är redo att börja jobba igen efter 2 veckors uppehåll. Det är inte bestämt än när jag ska flytta dit, men en chansning är på onsdag då det fortfarande är några saker som behöver fixas (deras referenser måste kollas och en intervju ska göras).
 
(Igår åkte granen och julpynt fram här hos min LCC)
 

Slappa dagar

Ja, som rubriken säger, de senaste dagarna har varit väldigt slappa. Kollat på massa filmer, varit med Theresa en hel del, och bakat kakor med henne och hennes värdbarn. Idag drog jag och 5 andra för att gå på bio på förmiddagen. Vi såg Catching Fire (så bra!!). Vi hade egentligen planerat att bara åka hem igen efter det, men jag & 3 andra åkte istället till Bellevue mall och gick runt där ett par timmar. Sen åkte vi tillbaka hit till Kirkland, och klockan var redan halv 6. Men vi släppte av två tjejer, plockade upp två andra, sen åkte vi till Downtown, åt lite asiatisk mat och sedan gick vi runt på gatorna då de hade typ som julmarknad. Det var lite mysigt, men vi frös så (var ca -6 C ), så vi var ganska snabbt klara. Sen åkte vi hem var för sig.
 
Fram tills för bara några dagar sedan har jag verkligen inte haft någon julkänsla alls, och tror att det mest har berott på hela rematch-grejjen. Men nu har jag börjat komma in i julstämningen och jag lyssnar på massa julmusik, och såklart kollar jag på den svenska julkalendern på datorn ;)
Det är också så mysigt med all julbelysning som folk har på sina hus!
 
Nu ska jag kolla på ännu en film! Godmorgon/Godnatt
 

Ny månad = ny start

Hallojj igen
Glömde helt bort att skriva ett till inlägg här som jag skrev att jag skulle, så jag skriver nu istället.
I lördags gjorde jag inte så mycket under dagen, men på kvällen gick jag, Theresa & Lisa på bio och såg filmen "The Book Thief". Bra film, inte den bästa jag sett kanske, men fortfarande bra. Var ju också roande att höra de två andra då och då börja gapskratta, då de är från Tyskland och filmen utspelade sig där (under 2:a världskriget), så ibland sa skådespelarna något enstaka ord på tyska, o det tyckte de tydligen var kul ;)
 
Igår var det 1:a december & första advent (tiden går verkligen fort, idag har jag redan varit i USA i 10 veckor!!).
Men eftersom i stort sett hela November har varit lite tuff/jobbig och mång problem har uppstått, så var det nu skönt med ny månad, så jag kan försöka lämna detta bakom mig och börja om på nytt. Och jag måste säga att månaden inte kunde börja mycket bättre. Första dagen och jag kommer i kontakt med en familj som jag blev intresserad av, och dag 2 (idag) möter jag föräldrarna och nu är det bestämt, JAG HAR EN NY FAMILJ!! :D Just nu är jag bara så himla glad och lättad! (även att det fortfarande är en liiten del av mig som inte helt vill tro det, då jag ej vill bli för besviken om ännu en sak skulle dyka upp och förstöra detta..) Men jag är säker på att om jag inte hade hittat denna familjen nu så hade jag suttit hemma i Sverige igen denna kommande helg.
 
Så jag ser verkligen fram emot denna månaden, och nu kan jag äntligen börja planera saker igen! Det har varit en av de jobbigaste sakerna under dessa veckor, att inte kunna planera något, för man inte vet vart i världen man befinner sig en vecka fram från den stunden. Men nu kan jag planera inför julen, nyår, helgklassen, och såklart: en resa till Vancouver! :D
För övrigt snöade det här idag! Det var ytterst lite, varade bara i någon minut, men ändån :)
 
Hoppas att allt är bra med er andra också och att December ser lovande ut även för er!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu