Hej då, nr 1

Ja, nu är första farvälet gjort. Idag flyger Lisa tillbaka till Tyskland, så igår var sista dagen som vi kunde träffa henne. Vi åt middag på en fin Italiensk restaurang som hade jättegod mat, satt och skämtade och pratade om allt och inget. Efter det gick vi alla till Erics lägenhet, fortsatte prata och lyssnade på musik.  Vi drog ut på kvällen så länge vi kunde, men strax innan midnatt var vi tvungna att dra oss hemåt igen. Det blev många kramar och tårar. Men det är inte farväl för evigt, vi kommer alla att hålla kontaken och ses även efter detta, och det var det man fick tänka på. Detta är den värsta delen med hela detta äventyret, att säga hej då till dem vänner som man får här. När man sa hej då till alla hemma i Sverige innan man åkte hit så visste man att om ett år kommer jag komma hem igen och träffa alla, men nu vet man inte när man kommer få träffa personen som man säger hej då till igen. Men det är en del som man får ta
Céline, Maria, jag & Lisa när vi var i Portland

Midsommarhelgen

Hej, hoppas att ni alla hade en bra midsommar! :D
Själv hade jag till att börja med långhelg, jag behövde bara jobba från 7-8.30 på fredagsmorgonen, sedan åkte min värdfamilj iväg över helgen. Och min helg började Väldigt bra, jag köpte biljetter till Ed Sheerand konsert här i augusti!! Kan knapt börja mig till dess, han är min favorit artist så det ska bli så himla roligt!!
Anyway, mitt på dagen åkte jag till Kirkland för att träffa Céline några timmar på Starbucks. På kvällen så åt jag makaroner & IKEA-köttbullar + IKEA-knäckebröd till middag för att få lite Sverige-känsla på midsommar. Hade även Ben & Jerry's till efterrätt, vilket aldrig är fel ;)
Lördagen var rätt lugn till att börja med, chillade bara här hemma. På eftermiddagen träffade jag Céline och åt middag på en uterestaurang. Eller "middag" var det kanske inte, då vi bara beställde en förrätt (nachos) att dela på, MEN detta är ju Amerika och allt här är större, även portionerna, så vi var mätta efter det. När klockan var ca halv tio på kvällen åkte vi hem hit och mötte Lisa och Maria, som redan satt i bilen här utanför och väntade. Sedan hade vi tjejkväll här. Först sjöng vi karaoke, det började med Britney Spears/Avril Lavigne m.m och slutade med Disney låtar, vilket var lite roligt då knappt ingen visste de engenska versionerna, så tillslut satt vi här och tv spelade på engelska, jag sjöng på svenska, en sjöng på franska och två på tyska haha. Sedan åt vi S'mores och kollade på film.
 
Söndagen hade vi sovmorgon. Sedan vid 2 tiden tog vi bussen in till Seattle. Där hade i biljetter till en Ghost tour, och kan säga att jag och Céline var En Aning nervösa, då ingen av oss direkt gillar sådant, och det blev inte riktigt bättre när vi stog där utanför och väntade och fick reda på att det skulle hålla på i 75 minuter(!!). Men vi var med eftersom Lisa hade fått biljetter till det och bjöd med oss, och först trodde vi att biljetterna var till en annan grej. Dock visade det sig ännu en gång inte vara vad vi trodde. Vi räknade med att gå i några mörka tunnlar och rum där folk skrämde en. MEN nej, visst, vi började i ett ganska mörkt rum där ledaren berättade en spökhistoria, men sedan gick vi runt ute på gatorna vid Pubic Market (även lite därinne på nedersta våningen) och ledaren hade några spökhistorier, men mest pratade han och vad som hänt där förr i tiden. Och måste säga att det var vääldigt drygt och inte speciellt underhållande, så efteråt var vi väldigt glada att vi inte hade köpt biljetterna själva. Vi åkte sedan tillbaka till Kirkland där vi alla utom Lisa åt middag på en uterestaurang.
 
Och det var vad som hände under helgen för mig ;)
 



Fotbollsfeber

Jag vet inte riktigt vad det är som har tagit åt mig, jag har aldrig varit speciellt intresserad av att kolla på fotbollsmatcher på tv. MEN nu är jag helt inne i fotbollens World Cup. Jag har sett 10,5 matcher av 14, sedan det började i torsdags! Jag antar att det är för jag inte själv spelar någon fotboll detta året, som kompensation.
Det är ju bara synd att Sverige inte är med så jag kunde sitta här och heja på dem.
 
 

Studenttider

Jag kan inte fatta att det nu var ett helt år sedan som jag tog studenten..! Sjukt vad det går fort, samtidigt jag har varit med om mycket sedan dess. Men jag är så glad för allt som har hänt sedan dess, denna resan är så lärorik och roligt och allt möjligt.
 
 Så grattis till alla som nu har tagit studenten!
 
 

OneRepublic konserten!!!!

Okej, det finns bara ett ord att beskriva detta med: AMAZING!!!! I torsdags var det äntligen dags för OneRepublic-konserten som vi väntat på sedan December! Och det var verkligen så sjukt bra, över förväntan! Och det var 2 förband, först American Authors (vilket vi inte visste, så det var en himla nice suprice) och The Script. Kan säga att om bara ett av de banden hade spelat hade det varit en toppen konsert. Så ja, allt var perfekt, fullsatt arena som alla skrek och sjöng med hela tiden :)
 
American Authors

The Script

OneRepublic!!
 
American Authors
'
The Script

OneRepublic
Ett foto som The Script tog
 
Hittade även några klipp på Youtube från konserten, då mina inte alls blev bra
 
Innan klippet nedan gjorde han ett såå sjukt snyggt solo på pianot, synd att de inte fick med det här
(grymt gitarrsolo 5min först innan låten)

Disco Cruise

I söndags var det dags för det lätt roligaste Au Pair mötet: Disco Cruise! Det var alla Cultural Care-grupper i Seattle-området (d.v.s de som hann köpa en biljett innan det var slutsålt), så det var mycket folk. Det var på vattnet precis utanför Seattle, så vi hade stan i bakgrunden hela tiden(då båten i stort sett bara åkte runt i cirklar där ute) så det var också himla fint. Det började kl 18.00 och höll på i tre timmar.
 
 




The fault in our stars + tattoo

I fredags var det dags! För ca 3 veckor sedan läste jag boken "The Fault In Our Stars". Fick låna den av Maria som precis läst klart den. Och i fredags hade den världspremiär på bio! :D Som nästan alltid var boken bättre, men filmen var såå bra också!
 
Åh, och eftersom det oxå var Sveriges  nationaldag bestämde jag min för att baka kladdkaka och bjuds min familj hör på, och kan säga att det var en stor hit, tog väl en kvart sen vad det inte en endaste smula kvar ;)

I lördags så jobbade jag ett par timmar på morgonen, vilket var easy peasy eftersom Gage sov 40 min av den tiden. Efter det fixade jag en present till Maria som fyllde 19 i söndags.  Sedan på eftermiddagen plockade jag upp Maria, sedan åkte vi till tatueringsstudion där vi mötte Lisa och Céline. Eftersom vi var lite sena så hade redan Lisa börjat med sin tatuering, så hon satt där i stolen o gapade "OMG!! Gosh it hurts!" (hon gjorde en på foten), vilket gjorde Maria sjukt nervös då hon skulle göra en efter. Så ja, efter en stund var det hennes tur. Och efter det gjorde Céline också en, eftersom tatueraren hade tid. Meen jag gjorde inte någon. Var väldigt sugen på det, då jag skulle vilja ha en på foten, men vet att det skulle göra så sjukt ont så..det blev inget med det
Lisas

Marias

Célines( står Fearless)

 
 

Roadtrip: Portland

Hej igen, vet att jag har varit lite dålig på att blogga det senaste, ska försöka ändra på det ;)
 
Så förra fredagen bestämde jag, Maria, Céline & Lisa oss för att göra en roadtrip på söndagen, så det gjorde vi. Vi bestämde oss för att dra ner till Portland i Oregon som ligger ca 30 mil härifrån. Så strax efter 8 på söndagsmorgonen var vi påväg, och det tog knappt 3 timmar ner dit. 
Första stoppet blev vid detta huset. Detta är huset dom The Cullen's bor i i Twilight-filmerna! :D så det var häftigt att se.
Efter det gjorde vi ett stopp på ett jättemysigt café där vi alla åt crepes.
 
Sedan körde vi till downtown Portland. Först gick vi till Pioneer Courthouse Square.
Sedan gick vi till Powell's bokhandel, vilket är ett ställe som har massvis med nya/begagnade böcker, och är lika stort som ett kvarter, tror det är den största i världen! Så vi alla köpte minst varsin bok. Och vi spenderade säkert nästan en timme där inne.
Därefter gick vi till den kända donut butiken, men köpte inget eftersom kön var såå lång. Efter det gick vi runt på en markad, sedan längst med kanalen(där det var massvis med båtar), och sedan åt vi god mat på Portlands äldsta restaurang.
Därefter var klockan 18.00 och vi bestämde oss för att åka hem då vi hört att det kunde vara mycket trafik. Men det tog bara 3 timmar denna gången med, sen var vi hemma. I bilen påväg hem började Lisa läsa en av sina böcker som hon köpte, och då och då började hon gapskratta, vilket gjorde oss en aaaning nyfikna. Så hon förklarade varje gång vad det var hon skrattade åt. Men när det sedan inte ens gick en minut mellan gångerna så började hon istället läsa högt. Så hon hade högläsning för oss i 1 1/2 timma, haha;) 
Väldigt lyckad dag!:D 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu