Buongiorno, come stai?

Igår återvände jag igen till skolbänken, men denna gången för "Italian for Travelers". Jag kommer ha det två timmar varje tisdag i 5 veckor. Dock vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om läraren, gillar henne inte riktigt och tycker hon är väldigt dålig på att förklara saker, så det är tur att jag pluggat spanska förut då det är väldigt likt italienskan. 

Håller oxå på att skriva ihop ett inlägg om helgens utflykter, så ska försöka lägga ut det senare idag eller imorgon.

Ciao!

60 dagar

Efter veckor med underbart väder kom nu regnet tillbaka. Men det behövdes verkligen! Allt var så himla torrt. Så idag vaknade jag en kvart innan mitt alarm ringde av att det åskade (trodde först det var grannen som gick och drog på sin soptunna..), och kom faktiskt några blixtrar oxå. Men det är första gången som jag är med om åska här, det är väldigt ovanligt här uppe. Iallafall, tror bara det är idag och lite imorgon som det är dåligt väder, sedan kommer solen tillbaka.

Jag börjar nu sakta men säkert inse hur lite tid jag faktiskt har kvar här, att jag faktiskt kan börja räkna ner. Nu har jag 8 1/2 veckor kvar.
Och igår blev det bokat, om 60 dagar då min resemånad börjar så åker jag till Hawaii!! 😎🌴 



Lyxbio!

Så, detta har helt klart varit en helg med blandade känslor. I största allmänhet har den varit bra. Fredagskvällen spenderade Maria och jag i en park, hade med oss lite från Starbucks och satte oss där och lyssnade på musik. Lördagen spenderade jag med ett gäng tjejer fram till kvällen, sedan hade jag en lugn kväll här hemma. Och söndagen spenderade jag med Maria igen. Gjorde lite olika saker först, sedan skämde vi bort oss lite och gick på lyxbio. Vi har varit där en gång innan, men då hade vi dem "vanliga" stolarna/fåtöljerna (vilka är grymma också) men denna gången hade vi fåtöljerna som man kunde luta tillbaka ryggstödet och fälla upp fötterna så man i stort sett låg ner. Och man fick en filt och en kudde, gratis popcorn, och man kan även äta middag där men vi gjorde inte det eftersom det kostar gaaanska mycket. Det var såå awesome!!! Hade ju inte varit fel att sitta så varenda gång man går på bio (MEN det kostade ju också ca 170kr/person..) Vi såg i alla fall nya filmen "Sex Tape" som Cameron Diaz och Jason Segel spelar i, och den var himla rolig! Vi skämde bort oss lite extra eftersom vi trodde att det var vår sista helg tillsammans, för nästa helg skulle jag egentligen bort med min familj men fick precis veta att det är inställt, och helgen efter det kommer hennes familj hit, och hennes resemånad börjar. Så alltså försökte vi ta vara på hela helgen.
 
Men det hände också en annan grej som skakade om oss alla här och gjorde stämningen här i huset väldigt nere. I torsdags kväll fick Gage feber och han var jättegnällig. Vi trodde att han höll på att få en ny tand. På fredagseftermiddagen när jag hade honom kom febern tillbaka, så vi gav han lite medicin. Men han drog även i öronen, vilken han gjort i ett par dagar, så min v.mamma ringde sjukhuset och bad om en tid för att se ifall han hade öroninflammation. Hon fick en tid på direkten så jag fick sluta jobba lite tidigare och hon tog Gage till sjukhuset. Dock var det inget roligt doktorn hade att säga. Han tillade på ett utslag som G. hade, och sa att det kunde bero på en blodsjukdom, i värsta fall cancer. Så de var tvungna att vänta till på lördagen för att ta blodprov, och det var verkligen hemskt att behöva vänta! Så på lördags morgonen åkte de tillbaka, och på förmiddagen fick vi tillbaka proresultatet. TACK OCH LOV är lille Gage frisk! Det var något i hans blod som var lite högre än var det normalt ska vara, men inget som man behöver bry sig om. Så nu är vi alla så himla lättade här!






5 steps

Hallå igen! 
Gissa vad Gage gjorde igår... Han gick 5 steg helt själv!! :D Han börjar verkligen bli stor nu
 
Igår gick jag även till hår salongen och fick mitt hår klippt (vilket verkligen var på tiden). Så det är lite skillnad, klippte nästan av 10cm. Än så länge är jag nöjd med håret, men gillade inte riktigt stället jag gick till. 
 
Förresten, i onsdags gick jag och Maria på utefilm. Det var första gången för min del, och det var himla kul:) de visade 80-tals filmen Ferris Bueller's Day Off, som var helt ok. Vi kommer förmodligen gå dit nästa vecka också, då de visar Hungergames :D




Sunset

Så nu är jag då klar med mina bartending-klasser. Hade himla roligt där, så de e lite synd att de redan är över. Och jag träffande även nya kompisar, så det va också kul. 
I fredags slutade jag ett par timmar tidigare, så då passade jag på att träna, och sedan kolla på första avsnittet av "Welcome to Sweden "som precis började visas på tv här borta på denna sidan jordklotet.
På kvällen så åt jag och Maria middag på en ny restaurang, och åt en himla god efterrätt! Kan jämföras med kladdkaka med glass. 
 
 
I lördags hade jag ju heldag på skolan, vilket faktiskt gick väldigt fort. På lunchrasten var vi ett gäng på 9 pers som åkte till "Taco truck" och köpte lunch, som vi sedan åkte tillbaka till skolan och åt. Senare på kvällen mötte jag en annan tjej från klassen, som också är Au Pair här.
 
 
Söndagen åkte jag, Katrine, Theresa och 2 andra tyska Au Pairer in till en sportbar i Seattle och såg VM-finalen :D Efter det åkte vi till Alki Beach där min förra AP-grupp hade möte. Först satt vi och pratade, sedan fick vi hyra cyklar, tandemcyklar eller en sådan "cykel" för fyra med tak över (vilket vi valde). Så åkte vi längst med vattnet och såg hela Seattle på andra sidan. När mötet var slut stannade vi kvar där, träffade några nya amerikaner, grillade och tände en brasa. Och solnedgången va seriöst den finaste någon av oss någonsin har sett, den var så otrolig!! Så vi hade solnedgången rakt framför oss, till vänster såg vi hur det blixtrade(vilket började väldigt långt ifrån, och kom närmare och närmare) och bakom oss hade vi två regnbågar! Så det var ett himla bra slut på en bra dag :)
 




(Det var ännu finare att se de med egna ögon, bilderna är inte ens hälften så
 

Back to school

Japp, denna veckan är jag tillbaka i skolan igen! Och det jag läser är bartending ;) Igår och idag har jag tre timmar direkt efter att jag slutar jobba(18.00-21.00), och på lördag är det en heldag från nio till halv 5. Än så länge är det rätt kul, igår lärde vi oss mest hur man häller upp olika typer av drinkar. Har även "läxa", att halvt lästa igenom en del sidor i en bok som vi fick. Så det är vad jag har för mig nu

Avsked #2

Japp, nu har Céline åkt hem till Frankrike. Igår körde vi henne till flygplatsen, och sa hej då därinne. MEN hon kommer ju tillbaka hit om en och en halv månad (OM hennes VISA blir godkänt), så det underlättade det hela väldigt mycket. Men det blev fortfarande tårar. Efter det åkte vi och köpte Frozen yoghurt.
Jag kunde dock inte sluta tänka på vägen till flygplatsen hur det kommer kännas när jag åker det sträckan för sista gången, och att det kommer gå fort till den dagen kommer. Så det gäller att ta till vara på tiden som är kvar här nu. Om 14 veckor är jag hemma igen

4th of July + Color Festival!

Då har jag firat 4th of July (Independence Day) här i USA! Först jobbade jag 2 timmar på morgonen, sedan vid ca 12 åkte jag till Theresa där också Maria redan var. Först så gjorde vi inget speciellt, Theresa behövde greja med några saker på datorn, men vi hade Hot Dog-ätar-tävling på tv:n, och usch jag fattar verkligen inte hur man vill vara med i något sådant. Efter att vi hade gjort oss redo träffade vi Céline i Downtown Kirkland och åt middag, och gick lite nere vid vattnet (har aldrig varit så mycket folk där förrut!). Vi bestämde oss för att åka till Bellevue och se fyrverkerierna och allt där. Där hade med massa olika grejer i parken, speciellt för barn, t.ex. hoppborgar. Vi träffade Célines värdfamilj där, tog hennes 2-åringa tvillingar och gick runt där i nån timme kanske. Sedan lämnade vi tillbaka dem, och i samma stund började det regna, så vi bestämde oss för att gå in en stund då det fortfarande var lite mer än 2 timmar var till fyrverkerierna.  När vi kom ut igen sjöng dem nationelsången, och vi hade en himla tur som fann en liten plats på gräset att sitt på, då det var packat med folk. Och så 22.05 var det dags. Var himla fina fyrverkerier, och det spelades musik till. Direkt efter det var slut bokstavligt talat sprang vi nästa hela vägen tillbaka till bilen, för att inte behöva vara i bilkö i timmar. Så det tog faktiskt inte så lång tid att komma hem igen. Det var en väldigt lyckad dag!
 
 

 
Igår var det dags för Color Festival. Det började vid 12 och höll på till 5, fast vi stannade bara till 3.30. Men det var också himla roligt! Var för det mesta helt okej musik och träffade några andra Au Pairer som jag inte träffat tidigare. Och folk kastar hela tiden färg-pulver omkring sig och på andra. Absolut något man ska testa om man får chansen! Men var ju en aning svårt att få bort all färg haha, men det var det värt! Alla var vitklädda, men kan säga att INGEN var längre vit när man gick därifrån!
 
 

Det hölls precis vid Space Needle :)
Började även regna lite några gånger (är ju Seattle vi snackar om),men det var istort sett bara duggregn, så i slutet började lite av färgen försvinna, men de var bra att gå in i stimmet av folk igen så fick man ny färg ;)


Sneakpeak

Igår åkte Céline & jag till Mallory som fixade våra naglar inför imorgon, då det är 4th of July. Så här får ni en liten tjuvtitt på mina. Kan säga att jag blev väldigt nöjd!

Idag fyller även min bror därhemma 18 år, så ett Stort grattis till honom!!


Sommar & sol

Hej igen! Helgen som var blev rätt lugn. Några besök på starbucks, jobb på lördagseftermiddagen/kvällen och även en sväng till Bellevue mall, där dem hade stor rea, så det blev lite shopping med. Jag själv köpte mig ett par nya jeans och ett linne, men sen fick det vara, påminner alltid mig själv om att jag måste få med grejerna hem till Sverige igen med 😜 
Igår och idag har ju varit jobb som vanligt, men en aning tuffare då Gage håller på att få 2 nya tänder, så han är väldigt gnällig. Men men. 
Idag är det (minst) 35 grader här. Igår köpte min v.pappa en liten bebispool vilket var bra timing, så sen har Gage och jag spenderat delar av dagen vid👍 
Ha det bra!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu