swedish night

Hejsan svejsan!
Denna veckan har gått väldigt fort, jag jobbat väldigt mycket, och tvillingarna var lediga från skolan måndag-onsdag så då blev det heldagar med alla 3.
 
I onsdags var det dags för pojkarna att åka o ta spruta. Jag kan säga att dem gillade väl det lika mycket som jag gjorde när jag var mindre.. Alltså inte alls! Det var väldigt mycket gråt och skrik, och jag fick sitta ute i väntrummet med två av dem i taget, medans min värdpappa fick vara med inne i rummet med den som fick sprutan. Det var också meningen att jag skulle ha fått ta spruta med, för kikhosta & influensa (eftersom vi får en bebis här måste alla i hushållet ta det), men jag fick inte göra det där då jag inte är "medlem" där. Vi har inte hunnit kolla upp var jag ska ta den än, men det blir nog någon gång nu mitt i veckan.
 
Igår var jag ledig hela dagen, så kl fyra åkte jag och fyra andra tjejer hem till Elias (den andra au pairen från Sverige) och lagade middag och hade trevligt. Det var även en annan svensk tjej (Julia) där som bor rätt nära oss, men hon är inte med i våran au pair-grupp. Meningen var att vi skulle ha kollat på film, men alla utom Julia var tvungna att åka igen vid ca 7. Dock blev det lite ändrade planer, så jag stannade kvar så hade vi "svensk-kväll" istället. Vi lyssnade på svensk musik, pratade bara svenska m.m. Var verkligen en trevlig kväll, och slutade med att vi åkte till Mc'donalds och åt Mc'flurry, haha, innan Julia skjutsade hem mig.
 
Idag är jag ledig fram till 15.00 och jobbar till strax efter sju, så det blir en lätt dag idag.
Vi hörs snart igen!

Första au pair-mötet :)

Denna helgen var verkligen lyckad. Som jag skrev i förra inläggen blev det shopping i lördags. Och igår började jag dagen med att skypa med dem där hemma, och efter det åkte jag, tvillingarna & min värdmamma till en restaurang och åt brunch, och firade min värdmammas morfar som fyllde år.
 
Efter det var det dags för mitt första au pair-möte! Vi träffade hemma hos våran LCC, hade med oss en varsin pumpa och skar ur dem. Vissa var verkligen bra på det! Efteråt satt vi och pratade lite och åt Halloween-godis. Vi var 12 st, och nästan alla av oss är väldigt nya, så ibland var det lite tyst, men det var roligt att träffa alla (var dock  4 som ej kunde komma). Mötet höll på i nästan 2 timmar, men efter det åkte jag & 5 andra till en bar/restaurang och åt lite nachos och bara pratade. Efter ett tag gick vi till Starbucks istället, så jag var inte hemma förrens 4½ timmar efter att vi lämnat mötet, så vi hade trevligt! :)
Tydligen är jag den yngsta här i gruppen, och sedan kommer Katrine som är ett år äldre än mig, så vi kallas numera "the kids". Lite tråkigt är det dock att vi ej får dricka här, för då kan vi ej hänga med de andra om de vill ut o festa. Så t.ex. nu till Halloween vet jag inte vad det blir för planer. Vi får helt enkelt se.
 
Idag jobbade jag åter igen ett 10-timmars pass, och tvillingarna var lediga idag så det blev en helgdag med alla 3 killarna. Min v.mamma stannade dock hemma idag (ja hon jobbar forfarande!), men när hon kom hem från ett möte på tvilingarnas skola sa hon att hon trodde att bebisen skulle komma senare idag, och en timma senare åkte hon & min v.pappa till sjukhuset. Det var dock bara falskt alarm, men bebisen skulle verkligen kunna komma när som helst!
 
 
Ha det bra! :D
 
 
 
 

Shopping!

Hej igen!
Igår jobbade jag från 11-21, och på kvällen passade jag och tvillingarna på att baka cupcakes! Deras farmor var här och lämnade av ingredienser till dem, så vi kunde göra Halloween-cupcakes. Dock var det ganska sent, så vi dekorerade bara en var, sen gjorde dem resten idag. Dem blev riktigt goda!
 
Idag har jag varit ledig, men jag gick ändå upp relativt tidigt, strax innan 9 för en joggingtur i parken. Hittills har jag bara varit ute på promenader, men nu var det dags att ta tag i träningen på riktigt! 
Klockan ett hämtade sedan Katrine (aupairen som ja gick på bio med) upp mig så åkte vi upp till gallerian i Alderwood och shoppade. De hade en Forever21-butik där, första gången jag var inne i en av dem! 
Vi hade roligt, och jag provade även frozen yoghurt för första gången vilket var riktigt gott! Så jag kom inte hem igen förens strax innan 6.
 
 
Var ute på en promenad häromdagen med Hudson, hösten är verkligen här nu!
 
Cupcakes

Var fortfarande väldigt dimmigt när jag gav min ut för joggingturen i parken
                                                                               
Frozen yoghurt
 
Från Forever 21
Forever 21
Nordstrom Rack
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppdatering

Hello. Tänkte att jag skulle ge er lite uppdatering på vad som hänt de senaste dagarna, dock har jag jobbat mestadels så det är inga speciella grejer som hänt.
 
I söndags hade vi ju främmat, som jag nämnde i förra inlägget. Det var två familjer med varsitt barn och så en annan tjej, så vi var ganska många i huset, men det var verkligen trevligt! Den amerikanska fotbollen var på TV:n och det pratades väldigt mycket om det, och så åt vi pizza.
 
Igår följde min värdmamma med mig till banken och fixade ett bankkonto till mig. Vi skulle egentligen gjort detta för ett par veckor sedan, men olika saker har hela tiden kommit ivägen. Men nu har jag det iaf!
 
 
Idag var det dock "olycksdagen" för Jackson. Vi var i lekparken och han halkade och slog i munnen så det bara rann blod. Som tur var befann vi oss i parken bara 3 hus ifrån vårat, så vi var snabbt hemma igen (dock var det klurigt nog när jag hade de två andra killarna med mig). När vi kom hem sköljde vi ur hans mun, och som tur var var min v.mamma hemma idag. Men hon fick ringa hem min v.pappa och ta med Jackson till sjukhuset, då två av hans tänder var lösa. Så inom de närmaste dagarna kommer han att tappa de båda tänderna. Det kluriga blir bara vad han ska äta under dessa dagar då det är hans ena framtand och tanden jämte som är lösa, så han kan knappt tugga. Stackarn
 
Annars har jag inget att berätta just nu. Imorgon ska jag eventuellt träffa Katrine igen (hon som jag gick på bio med) en kort stund. Ha det bra!

Bio-time!

Då var det lördagkväll igen!
Det har inte direkt hänt något speciellt sedan sist jag skrev. Jag har jobbat största delarna av dagarna, vilket har gått jättebra :) Igår jobbade jag från 2-21, alltså var detta första dagen som jag var med alla barnen vid läggdax helt själv, då mina v.föräldrar var iväg, och allt gick så bra så :)
 
Igår på förmiddagen blev det 1 timme framför Skype, först med pappa & brorsan och sedan med mamma och Company. Det var roligt att få prata med dem igen, hittills har jag bara skrivit lite mejl till mamma.
 
Nu har jag precis kommit hem igen. Jag har varit och träffat en annan au pair, jättetrevlig tjej.  Så vi åt först middag och sedan gick vi på bio och såg filmen Gravity, den nya med Sandra Bullock & George Clooney. Den var bra, men jag trodde att den skulle vara bättre..
 
Imorgon så ska vi ha lite besök här i huset. Amerikansk fotboll är ju i full fart nu, och det är rätt populärt bland killarna här i familjen om man säger så, så det kommer över lite vänner som ska kolla ett par matcher här och äta middag. Tror det blir en trevlig eftermiddag :)
 
Ha det bra så hörs vi snart igen. BYE
 

Day off

Då var min första lediga dag här!
 
Jag passade på att ta lite sovmorgon.. eller vad man nu ska kalla det då man vaknar redan innan kl 6 av att minstingen skriker, man somnar och vaknar titt som tätt av att tvillingarna springer runt i hela huset och leker o gapar. Men jag klev iallafall inte upp ur sängen förens strax efter kl 9.
Sedan cyklade jag ner till stan för att äta lunch med en annan au pair som jobbar här, och han är också från Sverige, inte långt ifrån vårat lilla samhälle, så det var extra roligt. Efter det gick jag runt och utforskade stan lite och så cyklade jag hem igen och nu sitter jag på rummet och ordnar lite småsaker. Ikväll ska jag och mina värdföräldrar även ha möte med LCC:n (dock är denna tjejen bara här tillfälligt då våran "riktiga" LCC är på semester).
 
 
Igår var det förresten väldigt bra väder här, runt 20 grader och solsken, så jag och pojkarna passade på att gå en sväng till lekparken :)
 
Ha det bra! :)
 
 

Bloggare för varenda unge

Hoppas ni där hemma har haft en bra dag. Jag själv har tagit sovmorgon idag och ska sedan jobba från 15-21, men det blir bara den lille idag då de andra ska iväg på bröllop.
 
Tänkte också berätta att jag precis har blivit "Bloggare för varenda unge". Det är UNICEF som skapat detta, och syftet är att man ska kunna hjälpa till att sprida olika budskap. Tre gånger om året + vid speciella tillfällen kommer jag få ett mejl med information m.m som jag kommer dela med mig av här, och jag kommer även ta  nyheter från deras blogg då jag känner för det.
 
UNICEF/Kate Holt
 

1 vecka i familjen + tips till andra au pairer

Hallå igen!
Då har jag varit här hos familjen i exakt en vecka. Nu börjar jag känna att jag har koll på det mesta, och jag börjar känna mig mer säker på allt. Eftersom det varit lite sjukdom här för två av killarna har inte dagarna sett ut som de brukar, så nu hoppas jag att de är friska igen :)
 
Eftersom det de första dagarna här var väldigt regnigt och jag jobbade stora delar av dagarna så spenderade jag nästan ingen tid alls utomhus. P.g.a detta hade jag faktiskt lite hemlängtan redan i onsdags, vilket jag inte trodde att jag skulle få förens först om några veckor. Men både igår och idag har det varit väldigt bra väder, så direkt när jag slutat (kl 17.15) har jag gått ut på en promenad. Igår gick jag en timme runt i området, och idag gick jag ner till själva staden,  vilket tog ca 30 min, så gick jag runt där lite och sedan tillbaka. Detta gjorde sådan skillnad på humöret! Så tips för andra som ska åka som au pairer- försök att inte bara spendera tid hemma med familjen, utan hitta på andra saker, även om det bara är en promenad! Det gör verkligen skillnad.
 
Jag mailar också med några andra au pairer i området, och idag bestämdes det att på måndag och nästa lördag ska jag träffa två av dem, vilket jag verkligen ser fram emot.
 
Hoppas att allt är bra med er, så hörs vi imorgon igen!
 
 

Mina första dagar

Okej, dax för lite uppdatering om hur mina dagar hos familjen har varit.

Jag har varit hos familjen i 5 dagar och de är verkligen jättesnälla och trevliga. Barnen och jag har också fått en väldigt bra start. När vi träffades på flygplatsen sprang de fram och kramade mig och de hade gjort en skylt där det stod Welcome Nathalie.

Staden vi bor i verkar också vara bra, men jag har inte hunnit kolla runt något än, utan det får bli i helgen de timmar som jag är ledig då. De enda gångerna som jag varit iväg har varit när jag följt med till mataffären och ansökt om Social security number. 

I söndags fick jag även träffa mor/farföräldrarna och mostern och det var kul också. Familjen hade ordnat en liten fest för mig så jag skulle få träffa i alla fall nästan allihop, så det bjöds på god mat och tårta.

 

Jag hade min första ”jobbdag” i måndags, men fram till idag har min värdpappa varit hemma med mig, så jag har inte varit helt ensam hemma. Men imorgon så börjar det på riktigt! Då ska jag jobba från 7.30 till 5.30 helt ensam hemma.

Igår hände det dock en liten incident. Både Hudson (den lilla) och Chase har de två senaste dagarna varit lite sjuka, de har kräkts en varsin gång, men det har inte varit något mer än det. Sen höll jag Hudson i famnen igår kväll och han kräktes två gånger så både han och jag var täckta av spya. Det var väl lite mindre roligt, men det är sådant som händer med barn. Tack och lov var jag inte ensam hemma med barnen just då! Hoppas verkligen att det inte händer något sådan imorgon ;)

 

Skylten som tvillingarna hade gjort
 

Mitt rum
 
 
 
 

Hej igen!

Hej allihop!                                                                                                                                                           Först och främst ursäktar jag att jag inte skrivit något inlägg alls sedan jag åkte hit till USA. Men på skolan var internetet så segt att det aldrig hade fungerat. Sedan när jag kom hit till familjen gick något sönder har så vi var tvungna att köpa en ny router, och vi har inte kunnat fixa det förrens ikväll.

 

Just nu befinner jag mig på mitt rum i ett hus strax utanför Seattle! Jag har det väldigt bra här, men mer om detta i nästa inlägg, nu ska jag berätta om hur jag hade det i New York och på au pair skolan på Long Island.

 

Jag kom fram till skolan på måndagnatten. Jag fick dela rum med två andra tjejer (som redan var där). Yanina från Argentina och Julienne från Brasilien, och de båda ska bo i Seattle-området!

Både tisdagen och onsdagen hade vi lektioner från morgon till kväll, och även på torsdag förmiddagen. Lektionerna handlade om vanliga barnsjukdomar, att vara en förebild för barnen, kommunikation och HLR. Sedan kom torsdagseftermiddagen, vilket betydde: New York!

Först åkte vi runt i en buss på sightseeing och vi fick se t.ex. frihetsgudinnan (från långt håll), Central Park  (fick springa tillbaka till bussen för att hinna, men det är inte alla som kan säga att de har tränat där (-;  ), Empire State Building, Manhattan. Jag höll ihop med Yanina, Frida (från Sverige) & René (kille från Italien), och vi hade så kul. Efter det så släpptes alla av, och de som hade köpt biljett till Top of the Rock gick dit först, sen fick alla göra vad de ville. Jag och de andra tre hade alla köpt en varsin sådan biljett, och för er som inte vet vad Top of the Rock är så är det en jättehög byggnad och från toppen kan man se typ hela New York, vilket var riktigt häftigt! Vi kom även dit i skymningen så vi fick se det när allt var upplyst i mörkret :)

Efter detta så gick vi till Times Square! Detta var också riktigt häftigt, men eftersom vi hade tagit så lång tid på oss på Top of the Rock så hade vi nu väldigt bråttom. Vi fick skynda oss genom Times Square så vi han inte riktigt njuta av det, men men. Efter det åkte vi tillbaka till skolan.

 

På fredag morgonen så åkte vi ifrån skolan redan klockan 9 till flygplatsen eller var vi nu skulle, för att åka till våra värdfamiljer. Jag hade gärna stanna några dagar till på skolan, det var verkligen roligt att få träffa så många andra au pairer. Det var tråkigt att redan behöva säga hej då till vissa, men vissa vet jag att jag kommer få träffa igen :) Så här kommer lite bilder från veckan. Hoppas alla ni har det bra så hörs vi snart igen :)

Au Pair skolan
 
 
 
Frihetsgudinnan
 
Utanför Central Park. Jag, Frida, Lady, Yanina & René
 
Utsikten från Top of the Rock, utöver Central Park

Times Square :)

 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu